PUU MATERIAALINA

upwood käyttää valaisimiensa puumateriaalina pääasiassa suomalaista PEFC-certifioiduista metsistä kaadettua koivua. Valmistamme osan malleistamme myös tammesta ja saarnista, sopimuksen mukaan mahdollisesti myös muista puulajeista. Käytämme tuotteissamme vain parasta puulaatua. Haluamme kuitenkin jättää tuotteisiimme puulle ominaisia yksityiskohtia, terveitä yksilöllisyyttä lisääviä oksia ja syykuvioita.

Koivu soveltuu kalustepuuksi sisätiloihin hyvin. Suomessa kasvaa maailman kaunein, vaalea ja hitaasti kasvava koivu. Kansainvälisillä markkinoilla scandinaavista koivua pidetään kiinnostavana ja arvostettuna materiaalina. Puusepän materiaalina se on kovaa, hyvin tasalaatuista ja melko helposti työstettävissä ja pintakäsiteltävissä, mutta elävänä materiaalina myös haastavaa. Se mukautuu ympäristöönsä luovuttamalla ja imemällä kosteutta. Kosteusvaihtelun vuoksi se voi muuttaa hieman muotoaan, mutta tätä minimoimme pintakäsittelyn avulla. Uusien ympäristöystävällisten puuvahojen avulla voimme aiempaa paremmin suojata koivua myös värimuutoksilta, joita esim. UV-valo aiheuttaa. 

Kalusteteollisuus Suomessa ja laajemminkin maailmalla on vähentänyt aidon massiivipuun käyttöä ja siirtynyt muiden materiaalien käyttöön. Puusepänteollisuus muuttuu ja puun työstämisen taidot ja sitä myötä taitajatkin ovat häviämässä. Tarjonta ohjaa myös kuluttajien käyttäytymistä materiaalivalinnoissa.

upwood näkee uuden tilaisuuden käyttää jaloa massiivipuuta nykyaikaisten ja kiinnostavien tuotteiden valmistuksessa. Teknologian hyödyntäminen, korkealaatuinen puumateriaali ja nopea puuntyöstötaito tukevat tätä. Innovatiivinen muotoilu, vähän kuumeneva LED-teknologia, nykyaikaiset kytkimet ja pintakäsittely antavat monia uusia ja erilaisia mahdollisuuksia. Haluamme valmistaa asiakkaillemme korkealaatuisia ja yksilöllisiä tuotteita.


Tutustu tuotteisiimme ja ihastu puuhun ainutlaatuisena, kestävänä ja esteettisenä materiaalina!